Een gids door de wereld van hypoallergene snacks. - Joop's Barkery

Een gids door de wereld van hypoallergene snacks.

Datum:
Gepost door:

Vandaag bespreken we een belangrijk onderwerp voor veel hondeneigenaren: voedselallergieën en voedselovergevoeligheid bij honden. Wat zijn hypoallergene snacks precies, waarom zijn ze belangrijk, en welke opties bieden wij aan? Lees verder om alles te ontdekken.

Wat is nou het verschil tussen voedselallergieën en voedselovergevoeligheid?

Eigenlijk is voedselovergevoeligheid een overkoepelende naam voor een abnormale reactie van het lichaam op bestandsdelen in de voeding. De twee vormen die vallen onder voedselovergevoeligheid zijn de voedselallergie (allergische reactie van het lichaam) en de voedselintolerantie (niet-allergische reactie van het lichaam). Echter, in de praktijk zorgen beide varianten voor dezelfde symptomen en wordt er vaak geen onderscheid gemaakt tussen de twee, maar worden de termen door elkaar gebruikt.

Voedselovergevoeligheid ontstaat wanneer het lichaam de algemene bestandsdelen (allergenen) uit de diervoeding niet herkent als ‘veilig’ waardoor het immuunsysteem overdreven heftig reageert. In principe kunnen alle bestandsdelen in het voer een allergische reactie opwekken, maar honden zijn het meest gevoelig voor rund, kip, zuivel, soja en mais. Houd er rekening mee dat invriezen, verwerken (tot bijvoorbeeld brok) of koken vaak geen invloed heeft op de allergenen en dat een hond die gevoelig is voor bepaalde allergenen ook een reactie kan krijgen op de bewerkte allergenen, vaak is er meestal maar weinig nodig om een reactie op te wekken.1 

Welke symptomen zijn er en hoe kan je ze herkennen?

 1. Huidproblemen: jeuk, roodheid, huidontstekingen en/of kale plekken.
 2. Maag- en darmproblemen: braken, diarree en winderigheid.
 3. Gedragsverandering: overmatig likken aan de poten en krabben.

Maar dan doe je toch een allergietest?

Klopt dat is een mogelijkheid, echter kunnen allergietesten niet voldoende betrouwbaar zijn bij honden, waardoor er weinig tot geen diagnostische mogelijkheden overblijven. De beste manier om voedselovergevoeligheid vast te stellen is een eliminatiedieet, waarbij je hond gedurende 6-8 weken hypoallergeen voer krijgt. Dit voer bevat een eiwitbron die je hond nog niet eerder heeft gegeten, zoals hert, paard of kameel. Gedurende deze periode mag de hond geen andere supplementen of snacks krijgen.

Waarom dan hypoallergene snacks aanbieden aan mijn hond?

Hypoallergene snacks zijn speciaal ontworpen om de kans op allergische reacties te minimaliseren. Ze bevatten alternatieve ingrediënten die minder vaak allergieën veroorzaken.

Daarnaast zijn er ook voordelen aan het geven van hypoallergene snacks:

 1. Gezondheidsverbetering: verminderen symptomen van voedselallergieën.
 2. Hoge Kwaliteit: natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten.
 3. Geschikt voor alle honden: gezonde keuze voor alle honden.
 4. Diverse smaken: unieke ingrediënten voor gevarieerde traktaties.

Top 5 hypoallergene snacks bij Joop’s Barkery:

 1. Haai dit is een gezonde, natuurlijke delicatesse uit de zee. 100% haai & hierdoor geschikt voor honden die overgevoelig en/of een allergie hebben.  De haai is tussen de 50 en 60 cm lang.
 2. Lamspoot is ideaal voor fanatieke kauwers, lekker knapperig en 100% van lam en hierdoor geschikt voor honden die overgevoelig en/of een allergie hebben.
 3. Kalkoenvleugels zijn heerlijk crunchy en ideaal om tussendoor te geven. 100% van kalkoen en hierdoor geschikt voor honden die overgevoelig en/of een allergie hebben. Tip: kijk ook is naar de kalkoenpoten.
 4. Geitenoren zijn een heerlijke, gezonde en natuurlijke kauwsnack van 100% geit en hierdoor geschikt voor honden die overgevoelig en/of een allergie hebben.
 5. Konijnenoren met haar zijn een lekkere maar vooral gezonde snack. De haren zorgen voor extra reiniging van het gebit. 100% natuurlijk en 100% konijn en hierdoor geschikt voor honden die overgevoelig en/of een allergie hebben.

Het kiezen van de juiste snacks voor je hond kan een groot verschil maken voor hun gezondheid en welzijn. Hypoallergene snacks bieden een veilige en gezonde optie voor honden met allergieën of voedselgevoeligheden. Bezoek onze webshop en ontdek het volledige assortiment hypoallergene snacks die we aanbieden 

Heb je nog vragen of wil je meer advies over de beste snacks voor jouw hond? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

 

1 Dierenarts Lisanne (Bellobox)

Tags:

Reactie plaatsen

* Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.