Oud & nieuw: niet voor iedereen een feest! - Joop's Barkery

Oud & nieuw: niet voor iedereen een feest!

Datum:
Gepost door:

Oudejaarsavond is voor veel mensen een feestelijke avond, maar voor onze trouwe viervoeters kan het een periode van angst en stress betekenen. Als hondeneigenaar is het belangrijk om te begrijpen hoe vuurwerk het welzijn van je hond kan beïnvloeden en welke stappen je kunt nemen om hen door de knallen heen te helpen.

Herken de signalen van angst:
honden uiten angst op verschillende manieren. Let op signalen zoals trillen, hijgen, overmatig likken, janken of zich verstoppen. Als je deze gedragingen ziet, weet dan dat je hond misschien bang/angstig is.

Creëer een veilige plek:
zorg voor een rustige en veilige ruimte waar je hond zich kan terugtrekken. Creëer een comfortabele plek met zijn favoriete speelgoed en dekens. Zorg dat je hond makkelijk naar deze ruimte kan gaan. 

Laat je hond niet te lang alleen:
als hondenmama of papa ben jij de belangrijkste schakel in de veilige thuishaven van je hond, zeker als jouw hond zich angstig voelt. 

Veilig uitlaten:
laat je hond op een veilige plek uit waar geen of bijna geen vuurwerk wordt afgestoken. Let ook op de tijden dat je je hond uitlaat, niet op het drukste moment van het afsteken van vuurwerk! Houd je hond aan de lijn! Uit angst kan je hond namelijk op de vlucht slaan.

Afleiding en geluidsmaskering:
speel rustgevende muziek of zet een zacht achtergrondgeluid aan om de harde knallen te maskeren. Geef je hond een kauwspeeltje of puzzelspel om hem af te leiden van het vuurwerk. Tip: https://joopsbarkery.nl/collections/speelgoed/products/lickinlayers-likmat-26-cm?_pos=4&_psq=enrich&_ss=e&_v=1.0 

Bezoek de dierenarts:
als de angst van je hond ernstig is, overweeg dan een bezoek aan de dierenarts. Ze kunnen advies geven en, indien nodig, kalmerende supplementen of medicatie voorschrijven.

Chippen en registreren:
dit is natuurlijk iets wat wij altijd aanraden, maar tijdens de aanloop naar Oudejaarsavond helemaal! De kans is op deze dag vele male groter dat je hond op de vlucht slaat. Zorg er dus voor dat je hond gechipt en geregistreerd is!

Door proactief stappen te ondernemen en begrip te tonen voor de angst van je hond, kunnen je helpen om het vuurwerkseizoen voor zowel jou als je beste vriend(in) draaglijker te maken. Wij wensen iedereen een rustige en fijne Oudejaarsavond toe! 

Tags:

Reactie plaatsen

* Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.