‘Oh nee een teek!’ - Joop's Barkery

‘Oh nee een teek!’

Datum:
Gepost door:

Kan je jouw hond op een natuurlijke manier beschermen tegen teken? 

Het tekenseizoen is weer begonnen en dat betekent dat wij als hondenbezitters extra goed op moeten letten. Deze kleine beestjes kunnen niet alleen jeuk en irritatie veroorzaken, maar ook ernstige ziekten overbrengen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je beste vriend(in) te beschermen, naast de traditionele methoden zoals druppels, zijn er ook natuurlijke alternatieven, namelijk onze schapenvet bonbons met knoflook.

Knoflook staat al eeuwenlang bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen voor de mens. Maar sinds ‘kort’ geldt dit ook voor onze honden. Knoflook zou namelijk de afweer tegen vlooien- en teken kunnen verbeteren. Echter, er zijn ook vaak zorgen geuit over de veiligheid van knoflook voor honden, met name vanwege het schadelijke effect op de rode bloedcellen.

Maar laten we eens kijken naar wat de wetenschap ons vertelt over dit onderwerp. Een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers[1] bij het National Library of Medicine toonde aan dat knoflook in kleine hoeveelheden veilig kan zijn voor honden. Deze studie wees uit dat het voeren van een gematigde hoeveelheid knoflook aan honden geen significante negatieve effecten had op hun gezondheid.

Het is dus van belang dat je de juiste dosering geeft aan je hond! Kleine hoeveelheden knoflook, zoals te vinden in onze bonbons met knoflook, kunnen vloeien en teken helpen afweren zonder schade aan te richten. Daarnaast is de knoflook die wordt toegevoegd aan onze bonbons een gedroogde variant van knoflook. Door het drogen zijn de zwavelhoudende bestanddelen uit de knoflook verdwenen, waardoor onze viervoeters het kunnen verdragen. Let op: het is van belang om de aanbevolen doseringen te volgen en overmatig gebruik te vermijden! Voor onze bonbons geldt: per dag een minimale dosering van 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht en een maximale dosering van 4 bonbons per 10 kg.

Bovendien zijn schapenvet blokjes niet alleen een natuurlijke manier om teken af te weren, maar ze bieden ook andere voordelen voor de gezondheid van je hond. Schapenvet is rijk aan essentiële vetzuren die de vacht en huid van je hond kunnen verbeteren, waardoor deze glanzend en gezond blijft. Onze bonbons bevatten ook nog is vitamine A en D3.

Kortom, het tekenseizoen hoeft niet te betekenen dat je hond constant wordt belaagd door deze vervelende parasieten. Met natuurlijke middelen zoals schapenvet bonbons met knoflook kun je je hond helpen teken op afstand te houden en tegelijkertijd zijn algehele gezondheid te bevorderen. En onthoud: volg altijd de doseringsinstructies en bij twijfel overleggen met je dierenarts. Zo kunnen jij en je hond samen genieten van een zorgeloze tijd in de natuur, zonder de zorgen van tekenbeten!

 

[1] Osamu Yamato, Tadamitsu Tsuneyoshi,2 Mitsuyasu Ushijima, Hiroshi Jikihara and Akira Yabuki
Tags: